Smaki Toskanii – bruschetta z ricotta, konfiturą z cebuli i anchois

Strona główna/Przepisy/Przekąski/Smaki Toskanii – bruschetta z ricotta, konfiturą z cebuli i anchois

Smaki Toskanii – bruschetta z ricotta, konfiturą z cebuli i anchois

To jest moje odkrycie! Z ogromną przyjemnością dzielę się z Wami tym niecodziennie spotykanym połączeniem smaków. Będzie mi niezmiernie miło, jeśli dacie znać w komentarzu, jak Wam przypadł ten przepis do gustu 🙂

Na 1 porcje wystarczy:

  • 1 lub dwie kromki chleba (ja lubię mieszany lub żytni),
  • oliwa z oliwek extra vergine (2 łyżki),
  • riccotta (wystarczy ok 2-3 łyżki),
  • fileciki anchois (po 2 szt. na kromeczkę),
  • konfitura z cebuli (przepis znajdziesz tu)

Wykonanie, jak już uporasz się z konfiturą z cebuli, jest bardzo proste. 🙂 W piekarniku upiecz grzanki z chleba. Każda powinna mieć około 0,5 cm grubości. Wyjmij je, skrop oliwą. Nałóż ricottę, karmelizowaną cebulę i anchois, dodaj trochę pieprzu i gotowe! 🙂

 

2018-07-05T20:44:52+00:00 5 lipca 2018|