Smaki Toskanii – bruschetta z pomidorkami

Strona główna/Przepisy/Przekąski/Smaki Toskanii – bruschetta z pomidorkami

Smaki Toskanii – bruschetta z pomidorkami

Na 1 porcje potrzebujesz:

  • około 5 pomidorków koktajlowych (choć komu chciałoby się robić tylko 1 porcję 😉 Możesz przygotować więcej pomidorków i schować do pudełka do lodówki. Wykorzystasz je do makaronu, np. spaghetti alla putanesca, dodając tylko papryczkę chili i fileciki anchois ;-)),
  • kilka listków bazylii,
  • ząbek czosnku,
  • oliwa extra vergine, sól, pieprz.

Obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Podgrzej oliwę na patelni i dodaj czosnek. Po chwili wrzuć pomidorki i kilka razy je przerzuć. Przekładaj pomidorki z czosnkiem i oliwą na grzanki, możesz dołożyć bazylię, posolić, popieprzyć i gotowe! 🙂

2018-07-15T14:24:05+00:00 5 lipca 2018|