Sylwester za pasem, a talii osy brak ?! 馃槈

Dzi艣 przychodz臋 Wam z pomoc膮 cudownym przepisem na p臋czak na p艂aski brzuch!

Czas przygotowania to 30 min./ok. 400 kcal/poracja

Czego potrzebujemy na 2 porcje?

  • 100 g kaszy p臋czak
  • 1/2 cebuli
  • 1 z膮bek czosnku
  • 艂y偶eczka w臋dzonej papryki
  • pulpa pomidorowa (2-3 艂y偶ki)
  • 2 艂y偶eczki oliwy
  • 50 g suszonych pomidor贸w
  • 50 g czarnych oliwek
  • p臋czek pietruszki
  • 50 g sera feta

 

Ugotuj kasze wed艂ug przepisu na opakowaniu (ok. 25 min w osolonej wodzie w proporcji 1:2). Na odrobinie oliwy podsma偶 posiekan膮 w drobn膮 kosteczk臋 cebul臋 i czosnek, dodaj pokrojone suszone pomidory, posiekane oliwki, pulp臋 pomidorow膮. Dodaj ugotowan膮 kasz臋, wszystko dobrze wymieszaj. Serwuj suto obsypane posiekan膮 natk膮 pietruszki i pokruszon膮 fet膮.