Sylwester za pasem, a talii osy brak ?! 😉

Dziś przychodzę Wam z pomocą cudownym przepisem na pęczak na płaski brzuch!

Czas przygotowania to 30 min./ok. 400 kcal/poracja

Czego potrzebujemy na 2 porcje?

  • 100 g kaszy pęczak
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • pulpa pomidorowa (2-3 łyżki)
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 50 g czarnych oliwek
  • pęczek pietruszki
  • 50 g sera feta

 

Ugotuj kasze według przepisu na opakowaniu (ok. 25 min w osolonej wodzie w proporcji 1:2). Na odrobinie oliwy podsmaż posiekaną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek, dodaj pokrojone suszone pomidory, posiekane oliwki, pulpę pomidorową. Dodaj ugotowaną kaszę, wszystko dobrze wymieszaj. Serwuj suto obsypane posiekaną natką pietruszki i pokruszoną fetą.